X

Great War Remembrance Cyclo

14.09.2019

Verslag Foto's Fotoservice

Recordopkomst voor Great War Remembrance Cyclo

Zaterdag stond in de Westhoek met de Great War Remembrance Cyclo een volgende manche van de Etixx Classics Tour op het menu. Ongeveer 1.600 sportievelingen namen deel.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Great War Remembrance Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op!

PARCOURS

Herdenk al fietsend mee de Groote Oorlog. De start- en aankomstplaats is Ieper, van waaruit alle afstanden via de Menenpoort meteen Flanders Fields induiken. Je hebt keuze uit 4 afstanden: 48, 83, 112 en 182 km.

Kies je voor de 48 km, dan passeer je enkele historische plaatsen zoals de Franse begraafplaats; Saint Charles de Potyze, de Pool of Peace en Hill 60. Als laatste wapenfeit is er op elk parcours een passage via Palingbeek, een uitdagende kasseistrook van 1,3 km in de bossen. Een extra uitdaging op het parcours van 83, 112 en 182 km is het stukje in Henegouwen, waar de 'Plugstreets' jou zullen opwachten: half-verharde stroken die in Gent-Wevelgem bij de profs voor spektakel zorgen. De passage via het Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland, en het Paschendale Memorial Park zal de tocht nog onvergetelijker maken. Wie houdt van heuvels kiest er best voor om 112 of 182 km te rijden, want hier trekt het parcours door het West-Vlaamse Heuvelland. Een heuvelgebied met onder andere een passage via de befaamde Kemmelberg, de hoogste heuvel van de Westhoek! Het parcours van de 182 km vertrekt vanuit Ieper langs de Ijzertoren naar de Westkust, met een bevoorrading aan het Westfront in Nieuwpoort. Met meer dan 800 hoogtemeters en de verraderlijke wind in de Westhoek wordt het een uitdaging van formaat.

The Great War Remembrance Cyclo gaat over meer dan fietsen alleen, daarom hieronder een overzicht van de belangrijkste passages.

Ontdek hier het parcours!

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Bezienswaardigheden

 

Parcours Westfront Nieuwpoort

1 Westfront Nieuwpoort

Voor zij die kiezen voor de 182 km, houden we halt aan het Westfront in Nieuwpoort voor een bevoorrading. Het imposante standbeeld van Koning-soldaat Albert I zorgt voor het gepaste decor.

(parcours: 182 km)

Parcours Tyne Cot Cemetery

2Tyne Cot Cemetery

Tyne Cot Cemetery is de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. Een passage langs dit indrukwekkend oorlogskerkhof mag niet ontbreken op onze tocht door de Westhoek. Maar liefst 11 900 Britse soldaten vonden er hun laatste rustplaats. Hou er zeker even halt om de omvang van het oorlogsgeweld van 14-18 te kunnen bevatten.

(parcours: 83 km, 112 km, 182 km)

Parcours Plugstreets

3Plugstreets

Deze half-verharde stroken, genoemd naar de Britse benaming voor het Henegouwse dorpje Ploegsteert ('Plugstreet'), zorgen steevast voor spektakel in Gent-Wevelgem. Aan de ingang van de 2de strook ligt tevens het Christmas Truce Monument dat de symboliek van de Kerstbestanden in 1914 weergeeft. Jij krijgt de kans om deze unieke wegen te verkennen met de fiets tijdens de Great War Remembrance Cyclo.

(parcours: 83 km, 112 km, 182 km)

Parcours Kemmelberg

5Kemmelberg

Wie over koers in de Westhoek spreekt, spreekt over de Kemmelberg. Dit icoon mag uiteraard niet ontbreken op onze tocht door Flanders Fields. Smeer je kuiten maar al in want de Kemmelberg heeft over zijn lengte van 500m een gemiddeld stijgingspercentage van 11,6% met uitschieters tot 22%!

(parcours: 112 km, 182 km)

Parcours Palingbeek

3 Palingbeek

Deze uitdagende kasseistrook van 1,3 km tussen de bomen zal ongetwijfeld voor spektakel zorgen. Naast het sportieve aspect vind je vlakbij ook het ComingWorldRememberMe-kunstwerk, een land-art-installatie die de slachtoffers van WOI een definitieve plaats geeft in onze geschiedenis, ons heden en onze toekomst. Het bezoeken zeker waard!

(parcours: 48 km, 83 km, 112 km, 182 km)

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor het parcours van de 112km van de Great War Remembrance Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Voedingsschema 112km

Hieronder ook een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton